Om oss

Vi har själva barn och har genom åren samlat på oss mängder av barnkläder. Vi har sålt en del på loppis, blocket och tradera. Vi har skänkt en del till välgörenhet. Vi har gett bort en del till vänner och bekanta. Ändå har klädhögen vuxit och vi vet inte riktigt hur det har gått till :)  Vi har sagt till varandra att vi borde öppna en butik!

Vi vill vara snälla mot vår miljö och förespråkar verkligen att kläder och saker används om och om igen. Vi lever i ett slit- och slängsamhälle men vi måste alla förstå att om jorden ska hålla behöver vi vara bra mycket snällare mot den! Ett steg på vägen är att handla så mycket som möjligt begagnat! Det är bättre både för miljön och för barnen och deras framtid.

För att producera ett kilo textil går det åt drygt åttatusen liter vatten. Helt galet med tanke på att många av länderna där kläderna produceras har vattenbrist! Dessutom förbrukas mängder av kemikalier i bland annat färger och tvättmedel under textilproduktionen. Spår av giftiga ämnen har även hittats i en del  barnkläder.

Att shoppa secondhand innebär en stor vinst för miljön jämfört med att handla nytt. Genom att köpa begagnat kan man spara upp till 97 % av den energi som går åt till att producera nya kläder.

Vi vill här ge dig en chans att tjäna en liten slant på dina barnkläder, skor, leksaker och andra prylar som har med barn att göra. Sådant som är för fint och bra för att kasseras men urvuxet och som inte längre används utan bara ligger där hemma och tar plats. Vi säljer dem åt dig på kommission i vår butik och du som inlämnare får 35 % av försäljningspriset.

Vi vill också ge er alla en chans att kunna köpa fräscha, fina, praktiska, hela kläder och saker begagnat till era barn, barnbarn, småsyskon, syskonbarn, trollungar, knoddar, frön, sötnötter och busungar!

Vi säljer även gravidkläder/amningskläder och andra saker som kan behövas vid graviditet/amning!

Så ❤-ligt välkomna till


JOBULINs barnbutik!

 

 

(källor: Naturvårdsverket, Sydsvenskan, Metro)